Maritim branche i fælles fremstød for fremtidens ’kloge hænder’

Nordelektro var med, da den maritime industri i Frederikshavn gav over 400 elever i 8.-10. klasse fra skoler i hele Vendsyssel en oplevelse af, hvad venter dem, hvis de vælger en karriere i den maritime industri.

I anledning af Maritime Career Day var vi for en dag flyttet ind hos MAN Energy Solutions på Langerak i Frederikshavn. Her stod vi dagen igennem klar med konkrete opgaver til de mange skoleelever, som blandt andet skulle udføre et lovpligtigt eftersyn på en af kranerne i MAN’s værksted.

– Det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft inden for stort set alle de tekniske fag, og det ændrer sig kun, hvis vi selv gør en indsats. Der er stor kamp om de unges opmærksomhed, og karrieredagen er en rigtig god anledning til at vise dem noget af det, de kan bruge en teknisk uddannelse til, siger adm. direktør Hans Peter Andersen fra Nordelektro.

Vores deltagelse i Maritime Career Day har givet flot omtale flere steder – blandt andet hos Nordjyske og hos Jern- & Maskinindustrien.

Link til Nordjyske:
https://nordjyske.dk/plus/frederikshavn/her-er-branchen-der-higer-efter-unge-og-arbejdskraft/f2cfdd8b-7c69-481b-908d-9c218f1e07fd

Link til Jern- & Maskinindustrien:
https://www.jernindustri.dk/article/view/678141/maritim_branche_i_faelles_fremstod_for_fremtidens_kloge_haender