Nordelektro og Treco sammen om fremtidens arbejdskraft

En deleordning med lærlinge skal bidrage til at højne fagligheden blandt de faglærte i en branche, hvor den teknologiske udvikling går rigtig stærkt.

Det er svært at finde specialiserede teknikere, og det ændrer sig kun, hvis vi i industrien selv gør en indsats. Derfor er Nordelektro gået sammen med Treco om at ansætte en fælles automatiktekniker-lærling.

Hensigten er at tilbyde et bedre og bredere uddannelsesforløb. Hos Treco får lærlingen hands-on erfaring med de problemstillinger, der opstår i en moderne metalproduktion. Hos Nordelektro bliver han fortrolig med PLC-programmering, service og vedligehold af maskinparken.

– Lærlinge har altid været en høj prioritet hos Nordelektro, og lige nu er omkring 15 % af vores timelønnede under uddannelse. Men vi kan også se, at der skal mere til. Specialiserede teknikere bliver i stigende grad en mangelvare. Derfor må vi også løfte opgaven selv, hvis vi i fremtiden vil have adgang til de kompetencer, vi får brug for, siger René Hansen, der er servicechef hos Nordelektro. 

Deleordningen er opstået på baggrund af et i forvejen stærkt samarbejde. Gennem en teknisk facility management-aftale er det nemlig Nordelektro, der står for drift, service og vedligehold af maskiner og tekniske installationer hos Treco. Det gælder alt fra trucks, stablere og lifte til kompressorer, porte, wrapmaskiner og kraner.

Nordelektro oprettede sidste år en dedikeret HR-funktion til opbygningen af et Nordelektro Academy. Det skal målrette den interne kompetenceudvikling og sikre, at medarbejderne løbende tilegner sig de færdigheder, der efterspørges i markedet.

Læs hele historien hos Metal Supply:

https://www.metal-supply.dk/article/view/855197/treco_og_nordelektro_vil_deles_om_laerlingene

På billedet ses fra venstre: Steen Mortensen (produktionschef, Treco) og Lars Henriksen (serviceleder, Kran og Elektromekanisk, Nordelektro).