Plug and play-løsning til fremtidens rejseterminal

I Københavns Lufthavn kan de nu flytte skranken ud midt på gulvet og møde de rejsende, allerede når de ankommer til terminalen.

Danmarks største lufthavn har nemlig købt 10 mobile skranker, som skal være med til at gøre ventetiden kortere ved check-in.

Helt konkret giver det lufthavnspersonalet mulighed for at være på forkant og – som en slags fremskudt bastion – tage sig at de rejsende, som har problemer, og lade de øvrige passere videre til de stationære skranker.

Brug for et smartere design
Den mobile og batteridrevne skranke – kaldet Air.Go Assistant – er udviklet og produceret af Marcus Pedersen ApS, som har haft Nordelektro til at designe maskinens styring.

– Vi havde egentlig en færdig prototype klar, men valgte at tage kontakt til Nordelektro fordi vi kunne se, at der var behov for at designe installationerne på en smartere måde, fortæller indehaver Niels Marcus Pedersen.

Lettere for montøren
De to parter mødtes første gang i oktober 2018, og godt to måneder senere blev den første Air.Go Assistant leveret til Københavns Lufthavn.

Hos Nordelektro har målet været at gøre montagen så simpel som overhovedet muligt. Resultatet er en plug-and-play-løsning, hvor alt er samlet i bokse, som tilsluttes inde i maskinen med stik.

– Udfordringen med den første prototype var, at installationerne skulle udføres inde i maskinen. Det tog alt for lang tid. Med vores løsning kan montøren samle det hele i en boks på sit arbejdsbord og derefter slutte boksen til maskinen. Det reducerer arbejdstiden væsentligt – også for den montør, som senere skal servicere maskinen. Er der noget galt med en komponent, så skifter man bare hele boksen. Det har stor betydning i en lufthavn, hvor det er vitalt at undgå nedetid, forklarer overmontør Lars Henriksen fra Nordelektro.

Kan lagerføres
Nordelektros løsning har den fordel, at den kan produceres til lager. Det gør det lettere at skalere produktionen, hvis efterspørgslen udvikler sig som forventet:

– Jeg tror, vi kommer til at sælge rigtig mange enheder, for der findes ikke noget lignende på markedet. Det er en unik løsning, og der er stor efterspørgsel i branchen på at få løst den her problemstilling og sikre et optimalt rejseflow, siger Niels Marcus Pedersen.

Brug Nordelektro som sparringspartner i din produktudvikling og få adgang til den nyeste viden om tekniske løsninger inden for blandt andet el, automation og elektromekanik. For dig betyder det, at du får den bedste og mest effektive løsning af høj håndværksmæssig kvalitet.